Saltar al contenido

Investering i lokalsamfunnet

Øke oppmerksomheten om det norske benmargsgiverregisteret (NBMGR)

Oslo Marathon 2018. Will Ash together with representatives from Blodbanken Norway and NBMDR.

Tenk deg at du selv eller en du er glad i rammes av leukemi eller en annen alvorlig blodsykdom. Hvis dette skjedde, kunne transplantasjon av stamceller fra benmarg eller blod være livreddende.

William Ash er en vanlig 24-år gammel fyr som mistet en nær venn lenge før tiden – Alice Byron var bare 20 år gammel da hun ble diagnostisert med leukemi. Alice døde i juli 2016, men etterlot seg en god sak som hun hadde kjempet utrettelig for hele det siste året før hun døde. To år etter at hun døde har Williams glød når det gjelder å videreføre saken hennes ikke bleknet. I 2017 fullførte han 44 løp over hele verden og samlet inn over £ 7000 for Anthony Nolan, en veldedig organisasjon engasjert i finansiering av, forskning på og bruk av benmargregisteret til å gi dem som har blodkreft en sjanse til.

I 2018 har William Ash løpt flere maraton i Norge for å øke oppmerksomheten om Det norske benmargsgiverregisteret (NBMGR), og dette er noe Repsol Norge ønsker å støtte. William har løpt maraton i Bergen, Stavanger og Oslo, og har forpliktet seg til å delta i flere rundt om i landet i året som kommer. NBMGR er en avdeling ved Oslo universitetssykehus som spesialiserer seg på å finne og matche friske stamcelledonorer med pasienter med blodsykdommer.

Hva kan du gjøre for å hjelpe?

For det første må du registrere deg som blodgiver ved en av blodbankene i Norge. I Norge rekrutteres nye benmargsdonorer kun blant blodgivere – du må være frisk og mellom 18 og 40 år gammel på registreringstidspunktet. Du kan imidlertid forbli en giver inntil du blir 55 år. Hvis du foretrekker å kun melde deg som blodgiver, kan du gjøre det så lenge du er frisk og mellom 18 og 65 år gammel.

Som frivillig ved benmargsgiverregisteret kan du bli bedt om å donere stamceller til en pasient – noe som er en smertefri prosedyre som ligner på å gi blod. Med flere mennesker i stamcelleregisteret, kan flere pasienter finne en egnet donor og få en transplantasjon. Resultatet er at livet til flere pasienter reddes! Vi ville sette stor pris på om du kunne hjelpe oss å øke oppmerksomheten om denne viktige saken.