Repsol kjøper andel i det norske Mikkelfeltet

  • Repsol har kommet til enighet med Total om overtakelse av deres andel på 7,7% i det norske Mikkelfeltet, som per idag produserer 50 000 fat oljeekvivalenter pr.dag.
  • Med dette oppkjøpet vil Repsol øke sin netto produksjon i Norge med ca. 14 %, til rundt 32 000 fat oljeekvivalenter pr.dag.

Repsol har kommet til enighet med Total om overtakelse av deres andel på 7,65 % i Mikkelfeltet som ligger i Norskehavet.

Med denne transaksjonen vil Repsols daglige produksjon i Norge øke til ca. 32 000 fat oljeekvivalenter pr.dag, en produksjonsøkning på ca. 14 %.

Etter oppkjøpet vil Repsol bli en del av partnerskapet på feltet, som da vil bestå av operatøren Equinor Energy AS med en andel på 43,97%, ExxonMobile Exploration and Production AS med 33,48%, Vår Energi AS med 14.9% og Repsol Norge AS med de resterende 7,65%.

Mikkelfeltet er et gass- og kondensatreservoar som ligger 35 kilometer sør for Midgard reservoaret på Equinors Åsgardfelt i Norskehavet. I 2017, oppnådde feltet en gjennomsnittlig produksjon på 47 075 fat oljeekvivalenter pr. dag.

Dette oppkjøpet bekrefter Repsols satsing i Norge, som et av selskapets hovedområder. Selskapet inngikk også en avtale med Total tidlig i 2018 for kjøp av en andel på 7,65% i Visundfeltet, og jobber videre med utbyggingen av Ymefeltet som har forventet produksjonsstart i andre kvartal 2020.

 

Repsol I Norge

Etter oppkjøpet av Mikkel har Repsol eierandeler i 30 utvinningstillatelser i Norge og selskapets norske produksjon utgjør ca. 32 000 fat oljeekvivalenter pr.dag.

Følgende felter ble lagt til i Repsols norske operatørportefølje i 2015: Blane, Gyda, Rev, Yme and Varg. Selskapet har også eierandeler i feltene Brage, Gudrun, Visund, Huldra, Veslefrikk og Tambar Øst.